marți, 17 ianuarie 2012

Inventia "Te iubesc" - ului

Te iubesc - scurtă expresie declarativă, uşor de rostit, însă dificil de ajuns în stadiul în care s-o poţi folosi. Are un sens universal valabil şi o putere surprinzătoare.

Mi-am lăsat imaginaţia la joacă şi a venit înapoi cu o teorie haioasă şi julituri în genunchi. S-a plimbat pe sub paturile îndrăgostiţilor şi a realizat că Te iubesc-ul este mai mult o unealtă.
E serioasă relaţia pe care o ai? Cum, nu ştii? Păi, a ajuns în stadiul Te iubesc-ului?
Sau:
Cât de serios şi de încredere e partenerul tău? Adică, îţi spune frecvent că te iubeşte? O spune sincer, înfocat? O spune în momente speciale sau numai când urmăreşte să obţină ceva?
Şi cazul mai trist:
A ajuns relaţia ta în stadiul în care Te iubesc-ul e un fel de scuză sau înlocuieşte espresia “sunt un prost”? Iartă-mă, te iubesc. Dar ce vrei să fac dacă te iubesc? Promit să nu mai fac, te iubesc.
Acum, că am văzut cum Te iubesc-ul poate lua pulsul unei relaţii, să ne întoarcem în timp, înainte ca formula magică să fie rostită pentru prima dată.

Erau vremuri ale abundenţei verbale. Oamenii aveau vocabulare bogate, îndrăgostiţii erau romantici până la os. Declaraţiile lungi şi frumoase, pline de sentiment şi sirop pavau o cale sigură către inimile domnişoarelor. In astfel de vremuri, cei cu o imaginaţie mai puţin bogată sau cu o timiditate inhibatoare, cucereau mult mai greu (spre deloc) junele disponibile. De asemenea, momentele în care îndrăgostiţii îşi luau rămas bun, ritualul de convingere înainte de a trece la acţiune durau extrem de mult. Omenirea suferea de pe urma lipsei unei formule magice care să topească inima fetelor pe loc şi să deschidă orice poartă.

Aşa că, îndrăgostiţi de seamă s-au adunat să-şi pună minţile subjugate plăcerilor inimii la gândit şi să găsească un mod eficient de a rezuma o întreagă declaraţie în câteva cuvinte. După lungi frământări, au realizat că Te iubesc rezumă cel mai bine orice declaraţie de dragoste şi orice pasiune mistuitoare care nu poate fi explicată.
Au dat muritorilor de rand aceasta descoperire și, de atunci, un rămas bun devenea mai scurt, el se pierdea cu corabia pe mare în timp ce ea flutura înlăcrimată o batistă şi-i striga că-l iubeşte. Tineri arşi de pofte trupeşti spuneau rapid “ Te iubesc” şi infocau inimile domnişoarelor pe loc, putând să treacă mai repede la partea în care se face dragoste.

Lăsând gluma la o parte, Te iubesc-ul este minunat!!! A fost folosit atât de mult şi tot nu a devenit banal, încă poate topi inimi şi aduce zâmbete. Atunci când e folosit cu cap şi în slujba inimii, are un efect puternic şi înduioşător.
Cred că această putere a Te iubesc-ului va supravieţui atâta timp cât pe lume vor mai fi îndrăgostiţi.