marți, 17 ianuarie 2012

Domnişoara busolă stricată

Îşi spune astfel şi îşi dă o palmă în gând. O apucă râsul. Agresivitatea nu e chiar metoda ei preferată. În schimb, ştie clar că ar merita o palmă care să o clatine şi să o scoată din starea asta. Şi chiar trebuie să râdă în acest moment?! E chiar aşa inevitabil râsul ăsta isteric?

Asta îi aminteşte de el…care, deşi o cunoştea bine, niciodată nu-i deosebea râsul isteric de râsul sincer. Eşua de fiecare dată în a-i simţi tensiunea şi durerea din acel râs. Nu o miră că acum el nu mai ia parte la niciun fel de râs de-al ei..  Da, şi pentru că el a dispărut din peisaj, busola ei a găsit momentul potrivit să-i demonstreze cât e de stricată.     De trei ori!

Prima dată a fost sub înfăţişarea începutului precaut şi matur. Detecta şanse acolo unde, mai târziu, nu putea concepe motivul pentru care şi-ar dori vreodată să fie!!!
A doua oară s-a manifestat sub forma tinerescului aruncat cu capul înainte. Aceeaşi poveste, impresie de şanse mari la răsărit şi dezamăgire la apus.
Şi, nu în ultimul rând, în al treilea epic mod al reaprinderii unei flăcări de mult stinse. Sau mai bine zis, al exhumării unui cadavru, numai pentru a-şi reaminti cauza morţii.

Cele trei eşecuri nu o răvăşesc defel. O deranjează că n-a intuit lipsa de potenţial din aceste încercări. Mai mult, o enervează faptul că ea chiar vedea mari oportunităţi în legăturile astea patetice. Hm, trage concluzii cam dereglate uneori!
Când vine vorba despre dragoste (sau despre “treburi pentru doi”, cum o numeşte ea), o părăseşte logica. Ba nu! problema adevărată este alta. Urăşte să facă planuri. Nu-i place să-şi schematizeze dragostea.. Aşa că a ajuns să se bazeze numai pe sentimente şi intuiţie. Lucru rău, foarte rău, din câte s-a dovedit.

Şi toate gândurile astea pentru că i s-a ivit o nouă şansă.
Fapt lipsit de explicaţie, un anume caz s-a sustras procesului de filtrare al busolei stricate.
Aşadar, se întinde în faţa ei un drum nou ce are un potenţial (real!) mare.
Şi vrea să-l strabată! Pe vârfuri, în fugă, în paşi de dans sau în genunchi..!!
E gata să facă ceva cu busola asta pentru a nu-i bloca şansele. Din câte vede ea, singura soluţie este să-şi împace raţiunea cu sentimentele. Să le unească şi să le transforme în acul unei noi busole. Ah, şi ce emoţii are…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu