vineri, 11 februarie 2011

Anii au trecut în zbor şi lumea le-a uitat Da, da…NU, NU!


Nicidecum! Celebre piese folk încă sunt cântate de tineri şi persoane contemporane cu naşterea acestui curent, fie într-un loc precum Sala Palatului, fie într-un mic club precum Fire, întotdeauna la unison şi vrăjiţi de farmecul lor.
E uimitor cum ne fac plăcere de fiecare dată când le auzim, iar aceşti simpli şi frumoşi artişti le cântă cu o pasiune ce nu ţine cont de trecerea timpului.

Pe de altă parte, lipsa de pricepere a oamenilor de la “butoane” care nu reuşeau să regleze instrumentele pe placul cântăreţilor sau o boxă căzută în capul unei fete, nu au reuşit să strice atmosfera şi nici să încurce profesionalismul invitaţilor. Domnul Mircea Baniciu a chemat-o pe rănită să-i ofere un pupic pentru vindecare şi totul a revenit la normal. Aceste mici incidente nu l-au împiedicat să-şi exprime dorinţa de a reveni în clubul cu pricina, un artist adevărat cântă oriunde fanii îl aşteaptă, fără a ridica pretenţii inutile pentru propriul confort şi jubilaţia ego-ului.

Mă întreb: la concertul căror artişti autohtoni, apreciaţi în prezent, vor merge copiii noştri peste 20 de ani? Îmi răspund tristă: mă tem că tot ce a fost mai frumos şi mai valoros s-a scris şi s-a cântat, deja! Mă tem că suntem blestemaţi ca, indiferent de talentul şi pasiunea deţinute, să nu putem găsi  un mod de a completa operele coloşilor care ne-au precedat!

Un comentariu:

  1. Imi place cum/ce ai scris, m-ai emotionat. Intr-o zi atat de corporatista ma gandesc cu un zambet mare pe buze la seara superba pe care am avut-o in compania d-lui Baniciu si invitatilor sai, inghesuita de alte cateva zeci de persoane. Ce-au contat toate micile incidente pe langa cele 4 bisuri pentru care Baniciu revenea zambind pe scena; cand noi am jubilat pe Nunta, Mugur de fluier, si epicul final - Pisica neagra?... Mircea Baniciu este un artist complet! Mircea Baniciu a dat o nota proprie folk-ului!

    PS: Eu astazi n-as fi fost zen daca nu as fi mers aseara la concert! Si am baut doar 5 cafele ;))

    V-am pupat, o bestie Anonim

    RăspundețiȘtergere